Micro kraft/varme – MCHP – Jordvarme/solvarme og propan FREE

Micro kraft/varme, er det en mulighed på LPG eller propan gas? Ja, hvis prisen på anlægget er rigtig – og propan prisen er offentlig og prisdannelsen honorerer de krav, der stilles til leverancer af energiprodukter til almindelige forbrugere. Læs mere om dette på www.qgas.dk.  Ligeledes skal løsningen være bæredygtig miljømæssigt og afskrivningsmæssigt for køberen. Forudsætningerne er til stede visse steder ude på landet, hvor kortlægningen af mange kunders energiforbrugsprofil viser, at her kan man investere i specialanlæg og få en rimelig tilbagebetalingstid. Tilbagebetalingstiden falder, såfremt der er naturgas tilstede, da det altid er billigere end propan gas.

Se dette link, som det er lidt svært at finde baggrunden for, men det handler om MCHP og salg af propangas til den del af befolkningen, der bor udenfor byområder og områder med naturgasnet, hvor der ikke kan sælges propan gas.
Det er faktisk et europæisk fremstød for  propan gas lanceret af SHV Gas, der er hollandsk ejet.
Free – Future of Rural Energy Europe: http://www.rural-energy.eu/en/home-en

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Micro CHP og tagget , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Micro kraft/varme – MCHP – Jordvarme/solvarme og propan FREE

 1. Henrik Moeslund siger:

  Hej Bjarne

  Vi er en lille grupper der prøver at få et MCHP anlæg til at køre på træpiller, men det kan da være man skulle starte med gas, det er nemmere at styre i en on/off version.

  Der er jo lige åbnet op for netto afregning med el-værkerne, således at man faktisk må få El-måleren til at køre baglæns. Som side gevinst har man så (næsten) gratis varmt vand.

  Men et af problemerne er at der ikke rigitg er kørt nogen fuldskala forsøg for små anlæg. Vi har en rapport fra en ingeniør fra Silkeborg, der kørte sit “Storm P-MCHP” anlæg i flere år, uden at det sodede til (et andet stort problem med MCHP).

  Vi har forgæves forsøgt at søge fondsmidler, med ingen private er interesseret da der skal forsøges for meget og for længe. Og alle off. fonde starter ved min. 2 millioner (man skal selv stå med den ene!) Teknologifonden starter ved 5 mil! Dette skyldes udelukkende at embedsmændende ikke vil behandle mange ansøgninger. Så få ansøgninger til mange penge – så er deres kvote hurtigt brugt ????

  Så indtil videre er det 7 mænd der bruger et par timer hver uge på, med små, små skridt, at lave det første kommerciel danske anlæg til parcelhuse 😉

  • c3c4 siger:

   Hej Henrik, produktudvikling koster mange penge. Hvis I vil frem med noget nyt, er det vigtigt, at I finder ud af, om der er andre med samme ide – globalt. Måske endda en bedre ide. Hvis det er tilfældet, så kan I overveje et samarbejde eller analysere mere nøje, om jeres ide er bæredygtig eller bedre på en eller anden måde. Hvis det er tilfældet – så skal I have en overbevisende forretningsplan, finde kapital og få tilknyttet nogle dygtige folk til projektet. Det lyder jo lidt svært, det ved jeg godt – men det er desværre nok virkeligheden. Alternativt så optimerer I jeres forsøgsanlæg, og får lidt hjælp her og der, ligesom I gør idag. Så hvis jeres ide holder vand, så har I et produkt der beviseligt kan køre effektivt – så kan det kun gå fremad derfra. Sådan er mange danske industri-eventyr faktisk startet. Jeg vil gerne deltage I et af jeres møder med input om en gasløsning.

 2. Henrik Moeslund siger:

  Hej Bjarne

  Vi har 2 ingeniøre, 1 produktudvikler, 2 smede, 1 elektrikker og 1 glaspuster, så fagligt når vi nok ikke meget længere.

  Problemet er at der er lavet mange stirling anlæg, men ingen europæiske så små som det vi vil lave. (Honda laver et anlæg på gas og har solgt ca. 250.000 enheder til USA) Vores kapitalbehov er derfor på 100-200.000,- og det er faktisk for lidt at søge fondsmidler til.
  Vi regner med at et færdig anlæg kommer til at ligge på 65-85.000,- og det burde kunne yde i omegnen af 20.000 kwh om året. Vi har haft fat i mange fonde men de syntes ikke vi er seriøse nok, da vi søger for få penge!!
  Jeg ved ikke om de andre er intresseret i gas, de er mere til en grøn løsning, men jeg skal forligge dem det.

  • c3c4 siger:

   Jeg er selv til den grønne profil, men måske kan det kombineres og jeres problemer er løst.
   Ligesom millioner af huse i Europa har kombinerede løsninger med sol-, jord-, og gasvarme. Det er sjældent, at den alternative løsning kan stå 100% alene. En beskeden gas/luft mix blanding kombineret med en simpel iltstyring og en simpel procesbrænder, så har I styr på jeres varmekilde til Stirlingmotoren – ingen sod – og træpillerne klarer 95% af varmebehovet. Konstruktionen af Stirlingmotoren er en anden sag, men her er der jo allerede udmærkede produkter på markedet:). I skal kunne sætte det sammen og markedsføre det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s