Autogas i Europa – det bæredygtige alternativ

Autogassen tordner frem som europas alternative brændstof – for især persontransport. EU har en plan – som Danmark nemt kunne blive en del af, med alle de store fordele der er her.

Europa kommisionen og dens Alternative Fuels Contact group har udstukket vejen frem til 2020 – en ambitiøs 10 års plan, der formentlig lykkedes – fordi det gjorde den forrige faktisk også. Alle lande i unionen (pånær Danmark) havde sociale og økonomiske fordele ud af planen.

Den nye plan for vejtransport med AUTOGAS
10% af al vejtransport i Europa skal løftes med autogas som brændstof – drivmiddel inden 2020. Dette medfører:

20 milliarder EURO sparede omkostninger pga mindre emissioner
CO2 emissionerne reduceret i Europa med 350 millioner tons
41 milliarder EURO i besparelser til bilisterne
7 milliarder EURO i forbedret “betalingsbalance” for EU samlet set
Flere alternativer til tankning af bilen – giver generelt lavere priser og mere forbrugersikkerhed
Et løft til bilindustrien i Europa.

Danmark har ingen plan
Autogas i Europa sælges som et mix af butan og propan, hvilket er rigtig godt, da der er et overskud af butan. I Danmark kan vi desværre ikke gøre brug af den butan der produceres, og derfor eksporteres denne.

Dette skyldes dels verdens højeste afgift på det mest oplagte og miljøvenlige alternative brændstof, der findes. Ligeledes at de danske salgspriser er verdens højeste, og de organisationer og eksperter, der er sat til at lave lobbyarbejde her, reelt ikke har lavet noget som helst.

Det bæredygtige alternativ, der vokser med kometfart i Europa, kan på grund af manglende politisk vilje, evne og lyst samt en kastastrofalt viljeløs lobbyindsats fra brancheorganisationerne ikke se nogen umiddelbar fremtid i Danmark. Men selvfølgelig kommer der autogas til Danmark også, der er så store fordele forbundet med dette, at det ikke kan stoppes, hverken af enkelt selskabers ønsker om priser der er verdens højeste eller politikernes ønsker om afgifter, der også er verdens højeste. Autogas – LPG er det alternative brændstof, der rummer det største fremtidsperspektiv(https://c3c4.wordpress.com/2010/10/06/hvordan-udfaser-danmark-fossil-energi/) og er nemmest at sætte ind med den dag imorgen. Teknologien er der og fungerer i hele Europa.

Se mere om autogas i AEGPL’s rapport Autogas in Europe:
http://www.aegpl.eu/media/16300/autogas%20roadmap.pdf

Se især side 22, her har Danmark ikke sit bidrag med autogas pris fra 2008 på kortet. Dette på trods af at Danmark, via brancheorganisationen EOF, er repræsenteret i AEGPL. Der skulle have været en grøn prik og tallet var i 2008: 1,60 EURO – ja verdens højeste både afgift og pris.  At både priser og afgifter er steget støt lige siden gør det bare endnu mere tankevækkende at bo i Danmark. Og til nytår, ja så stiger afgifterne igen. Se mere om autogaspriser her: http://qgas.dk/pages.asp?HPID=46&subpage=51

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Autogas, Gas pris, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s